Kamerwatch: update

Net een week onderweg en #Kamerwatch dreigt nu al compleet uit de klauwen te gieren. Er was aandacht voor het initiatief op ons internetje, maar ook op de radio en in de papieren courant. Mochten adoptieouders na verloop van tijd geen zin of tijd meer hebben om hun Kamerlid op de vingers te kijken – wees niet bevreesd! Er staan nog minstens 150 reserveouders in de coulissen te trappelen om bij te springen. Dus helaas Kamerleden, jullie zijn voorlopig ende nog lang niet van ons af.

Koffie, concerten en democratie
Inmiddels hebben al een aantal Kamerwatchers afspraken staan met hun Kamerleden om een bak koffie te drinken. Esther Ouwehand van de Partij van de Dieren nam haar voogd al mee naar een concert in Paradiso. We maakten van de eerste vijf dagen van het project een fabelhaft verslag, hierin vind je ook alle links naar de artikelen en radio-interviews die de afgelopen dagen verschenen. Aanstaande dinsdag vindt in de Tweede Kamer het eerste vragenuur in de nieuwe samenstelling plaats. Dit is meteen de eerste kans voor de Kamerwatchers om hun adoptiekamerlid te zien schitteren in de beroemde debatarena. De democratie is een feestje, maar je moet wel zelf het internet aanzetten: debatten kun je volgen via de livestream van de Tweede Kamer zelf of Politiek24.

Ongewenst Kamerlidloos
De reserveouders hebben dan vooralsnog geen voogdij gekregen over een Kamerlid, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze op de bank moeten blijven zitten. Wij zijn Danny Blind niet. “De democratie is immers van ons allemaal”, zei iemand, ergens, ooit en zo is het maar net. Kamervragen, -dossiers, wetsartikelen en eigenlijk alles behalve jezelf kan je vinden op 1848.nl. Mocht je iets Kamerwatchwaardigs tegenkomen, deel het onder de hashtag #Kamerwatch en mention voor de aardigheid ook even de adoptieouder in kwestie. Ook hier geldt dat inhoud het uitgangspunt is, maar als je te weten komt dat Kamerlid X. gelukssokken draagt tijdens moeilijke debatten is dat een prima wetenswaardigheid voor in het Grote Nutteloze Weetjes-dossier.

Webzijde op het weeweewee oftewel cyberspace
Nu zijn wij natuurlijk niet compleet op ons achterhoofd gevallen en snappen wij ook vrij tot zeer goed dat je er met enkel een Twitteraccount niet komt. Als we het hiertoe zouden beperken, dan zien we binnen de kortste keren door de bomen het Binnenhof niet meer en dat kan nooit niet nooit de bedoeling zijn. Er staat momenteel een schitterende website in de steigers waarop alle informatie over Kamerwatch terug te vinden zal zijn. We weten op dit moment nog niet wanneer de site live zal gaan, maar er wordt knetterhard aan gewerkt door onze eigen doet-dingen-met-computers-held Ruben van der Steen. Dus houd ons in de gaten (hashtag Kamerwatchwatch)!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s