Team Kamerwatch op bezoek bij de BKB Academie

Op vrijdag 12 mei was Kamerwatch op bezoek bij de BKB Academie. Nadat Jurjen van den Bergh en Tim Cardol kort tekst en uitleg gaven over de ontstaansgeschiedenis én toekomstplannen van Kamerwatch, was de vloer aan Kamerwatcher Franka Hummels en Kamerlid Jan Middendorp.

Voor het duo – beiden met een verleden bij de BKB Academie – was het de eerste keer dat zei elkaar in levenden lijve ontmoetten en dus was het even aftasten. “Ik heb zelf vrienden in de Tweede Kamer, maar voor Kamerwatch heb ik nadrukkelijk gekozen voor een politicus die minder dicht bij mijzelf stond,” vertelde Franka Hummels.

BKBwatch

Voor Jan Middendorp was het even wennen, een fervent twitteraar die continu in de gaten houdt wat de VVD’er in de Tweede Kamer zoal uitspookt. “Ik zag Franka op een gegeven moment in korte tijd echt een stuk of acht tweets plaatsen, toen dacht ik wel, ik word goed in de gaten gehouden.” Jan vindt het idee van Kamerwatch sympathiek. “Er zijn verschillende manieren waarop ik in contact kan treden met mensen om te laten zien wat ik doe en wil bereiken. Dit is daar ook een mogelijkheid toe.”

Aan de deelnemers van de BKB Academie was het vervolgens om de toekomstplannen van Kamerwatch te fileren en voor nieuwe ideeën te zorgen. Hoe maak je Kamerwatch ook interessant voor journalisten en geïnteresseerde burgers? Hoe stel je Kamerleden in staat directer te communiceren met de kiezer en hoe zorg je ervoor dat een Kamerwatcher de komende vier jaar trouw zijn Kamerlid het vuur aan de schenen blijft leggen?

Genoeg voer voor een mooie discussie, waar wij met Kamerwatch de komende tijd volop aan de slag kunnen. Te beginnen met de aanloop naar 24 juni, want dan zijn jullie Kamerwatchers allemaal uitgenodigd in De Balie voor het eerst Grote Kamerwatch Evenement!

BKBwatch2.JPG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s