Crash Courses Kamerwatchen

Het is bijna zo ver! Nog twee nachtjes slapen en dan is het eindelijk tijd voor de dag waarop iedereen al weken zat te wachten: Het Grote Kamerwatch Evenement in De Balie. En om te zorgen dat de Kamerwatchers het werkterrein van zijn of haar Kamerlid beter leren kennen hebben we een viertal experts gevraagd hun kennis en kunde in te zetten om hen in amper een uur tijd bij te spijkeren. Want wat is nou eigenlijk de Haagse realiteit? En in welk krachtenveld begeeft jouw Kamerlid zich?

Maar vertel eens, hoe dan?
We hebben ervoor gekozen om vier belangrijke thema’s te behandelen: Defensie en veiligheid, Onderwijs, Privacy en Zorg.

Defensie en veiligheid
Dieuwertje Kuijpers is promovenda aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij onderzoekt het politieke risico van militaire interventies, daarnaast is zij opperwijsneus op het gebied van defensie en nationale veiligheid voor onder andere Follow the Money. Wie is er nog meer geschikt om u, de Kamerwatchers, een crashcourse Defensie te geven vraagt u? Precies. Helemaal niemand.

Onderwijs
Esther Sloots werkt als senior beleidsmedewerker en lobbyist bij de Algemene Onderwijsbond (AOb). Zij studeerde Onderwijskunde en heeft zelf voor de klas gestaan. Deze combinatie van kennis, kunde en ervaring zorgt ervoor dat zij bij uitstek geschikt is om deze workshop te verzorgen. Daarnaast is Esther zelf ook Kamerwatcher, hoe leuk is dat!

Privacy
Ellen Bijsterbosch studeerde New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht. Zij is werkzaam bij het Utrechtse SETUP, met een kritische blik onderzoekt dit medialab ontwikkelingen waaraan nieuwe technologie ten grondslag ligt. Hier leidt zij projecten met briljante namen als DIY NSA en Algorithm is a Dancer.

Zorg
De workshop Zorg zal gegeven worden door Carin Gaemers, zij is redacteur bij historisch tijdschrift Holland en van huis uit maatschappijhistorica. Veel mensen kennen haar ongetwijfeld door het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ dat zij samen met Hugo Borst schreef. Met dat manifest wonnen zij afgelopen februari de Machiavelliprijs en belangrijker; het heeft ervoor gezorgd dat de VVD, bij monde van premier Mark Rutte, de toezegging deed twee miljard euro beschikbaar te stellen voor betere ouderenzorg.

Ben je Kamerwatcher, of zou je dat in de toekomst willen zijn, en heb je je nog niet opgegeven hebben voor het Grote Kamerwatch Evenement? Wees niet bevreesd en meld je aan via kamerwatch@gmail.com of stuur ons een DM op twitter.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s